top of page

Λίγα λόγια για το γάλα μας...

Λίγα λόγια για το γάλα μας...

 

Το Γάλα του Μοριά συγκεντρώνεται και τυποποιείται πολύ κοντά στις περιοχές Πελοππονήσου και Αθηνών, χωρίς πρόσμιξη εισαγόμενου γάλακτος. Έτσι καταφέρνει να είναι κορυφαίο από άποψη φρεσκάδας. Ο τόσο σύντομος χρόνος συγκέντρωσης και τυποποποίησής του θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ακόμη και "γάλα ημέρας".

Η πολύ καλή μικροβιακή του κατάσταση και οι κοντινές αποστάσεις, επιτρέπουν στο Συνεταιρισμό να κάνει την ηπιότερη δυνατή -αλλά ταυτόχρονα ασφαλή- επεξεργασία, χωρίς πολύ υψηλές θερμοκρασίες παστερίωσης, χωρίς αποσμήσεις και μηχανικές απομακρύνσεις σωματικών κυττάρων. Χωρίς δηλαδή τα κομμάτια της επεξεργασίας που υποβαθμίζουν ποιοτικά το γάλα, του στερούν τις βιταμίνες και τη φυσιολογική δομή και φρεσκάδα του. Με το Γάλα του Μοριά ξαναθυμάστε τη μυρωδιά του κανονικού γάλακτος.

Το Γάλα του Μοριά προσφέρεται στη χημική σύσταση που παράγεται από τα ζώα. Στο πλήρες γάλα δεν αφαιρείται κρέμα, γι' αυτό και το λίπος του το χειμώνα είναι περίπου 4% και το καλοκαίρι όχι λιγότερο από 3,7%. Αυτό φαίνεται στη γεύση του αλλά και στα τοιχώματα του μπουκαλιού για τους πιο παρατηρητικούς ή για όσους γνωρίζουν καλά το γάλα. 

 

Ρητή δέσμευση των μελών του Συνεταιρισμού αποτελεί το να χρησιμοποιείται ΜΗ μεταλλαγμένη σόγια, παρ' όλο το κόστος της. Συνεπώς το Γάλα του Μοριά δεν περιέχει τροποποιημένες γενετικά πρώτες ύλες. Τα πιστοποιητικά αγορών α’ υλών βρίσκονται στην διάθεση του καθενός προς έλεγχο.

Η τυποποίηση του γάλακτος γίνεται σε ένα σύγχρονο (πενταετίας) εργοστάσιο παστερίωσης, το οποίο διαθέτει σύστημα ελέγχου ποιότητας HASSP και πραγματοποιείται υπό την παρακολούθηση στελεχών του Συνεταιρισμού με 25ετη πείρα στην γαλακτοβιομηχανία. 

 

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω παραγόντων κάνει το παστεριωμένο γάλα μας ένα εξαιρετικά ποιοτικό και ασφαλές προϊόν, το οποίο δικαίως θεωρείται από τα κορυφαία γάλατα που κυκλοφορούν στις περιοχές Πελοποννήσου και Αθηνών.

bottom of page