top of page

Λίγα λόγια για εμάς...

 

Με πρωταρχικό στόχο την αυτονόμηση από τις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος, η οικογένεια Αντωνάκου μαζί με άλλους κτηνοτρόφους της περιοχής της Αργολίδας, δημιούργησε το 2011 το Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου, ο οποίος ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε στην αγορά χωρίς μεσάζοντες το «Γάλα του Μοριά».

 

Στηριζόμενοι στο Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου και αξιοποιώντας το εξαιρετικό τοπικό γάλα, το Γάλα του Μοριά κατόρθωσε να έχει σημαντική παρουσία σε 5 νομούς (Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία). Έγινε έτσι το πρώτο σε πωλήσεις τοπικό γάλα στις περιοχές αυτές και πήρε πολύ υψηλή θέση στην συνείδηση των καταναλωτών. Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο πωλήσεων στην Αθήνα σε επιλεγμένα, μικρά σημεία, για την αγορά της οποίας ετοιμάζεται προσεχώς σημαντική παρέμβαση. Επίσης εμπλουτίστηκε η γκάμα των προιόντων με πολλά γαλακτοκομικά είδη.

Σε αυτήν την πορεία επιλέχθηκε το καλύτερο εμφιαλωτήριο της ευρύτερης περιοχής για τα υγρά γάλατα, ο μεγαλύτερος και ποιοτικότερος παρασκευαστής παραδοσιακού γιαουρτιού της νότιας Ελλάδας για το γιαούρτι, το μεγαλύτερο τυροκομείο της Τρίπολης για τα τυριά και μια εξαιρετική βιοτεχνία γάλακτος για τα επιδόρπια και το βούτυρο. Προμηθεύοντας όλους τους παραπάνω με το Γάλα του Μοριά, καθορίζοντας τις προδιαγραφές των προιόντων και επιβλέποντας με έμπειρο προσωπικό την παραγωγή και διακίνηση τους, καταφέραμε τα αποτελέσματα ποιότητας που όλοι απολαμβάνετε και εμπιστεύεστε.

 

Καρδιά της εταιρείας είναι ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός. Αποτελούμενος από μονάδες της περιοχής του Κεφαλαρίου Άργους, με ραχοκοκαλιά τις μονάδες των αδελφών Ιωάννη και Παναγιώτη Αντωνάκου, φιλοδοξεί στο επόμενο διάστημα να εντάξει στις τάξεις του όλα τα γάλατα της Ανατολικής Πελοποννήσου. Τα περισσότερα μέλη του είναι κτηνοτρόφοι δεύτερης και τρίτης γενιάς, οι οποίοι κατέχουν πολύ μεγάλη γνώση του αντικειμένου και μαζί με έμπειρα στελέχη από το χώρο της γαλακτοβιομηχανίας έχουν συγκροτήσει μια φιλόδοξη και ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματική ομάδα.

Πολύ σημαντικό κομμάτι της ποιότητας του γάλακτος που παράγει ο Συνεταιρισμός κατέχει ο απόλυτος έλεγχος ποιότητας. Έχοντας ιδιοπαραγόμενες χονδροειδείς ζωοτροφές στο σύνολό τους καθώς και μέρος των καρπών από ιδιόκτητες εκτάσεις, εφαρμόζοντας σύγχρονες ζωοτεχνικές πρακτικές στην διατροφή, το άρμεγμα και τη διαβίωση των ζώων αλλά και όντας σε συνεργασία με ειδικούς κτηνιάτρους - ζωοτέχνες, παράγουμε ένα γάλα υψηλής υγιεινής και διατροφικής αξίας, που δίνει σαφές πλεονέκτημα στα προϊόντα του Συνεταιρισμού έναντι του ανταγωνισμού. 

Κάνοντας έναν απολογισμό αυτών των χρόνων δράσης, δε μετανιώσαμε καθόλου για την απόφαση μας να απεξαρτηθούμε από τις γαλακτοβιομηχανίες και να καθετοποιήσουμε την παραγωγή μας. Αν και ξεκινήσαμε στα χρόνια της κρίσης, αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα, καταφέραμε με μηδένικο δανεισμό να αναπτύξουμε το δίκτυο μας και να κλείνουμε τις χρονιές με 25% αυξήσεις τζίρου και αξιόλογη κερδοφορία.Προσβλέπουμε στο μέλλον με αισιοδοξία. Οι στόχοι μας φιλόδοξοι και ο σκοπός μας ένας: Να προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα ασφαλές, ποιοτικό και προσιτό προϊόν του τόπου τους, κάθε μέρα και καλύτερο, κάθε μέρα και σε περισσότερους….

Τα μέλη του Συνεταιρισμού.

bottom of page